UW E-BIKE SPECIALIST 

Een race fiets of MTB van Empella

Terug naar de roots van Empella brengt ons naar de schuur van ome Jan en tante Gon in Middelrode waar wat ruimte over was om te experimenteren het maken van frames en het lakken en spuiten van fietsen. Ad kreeg de smaak te pakken en verhuisde begin 1980 met Anja naar Heeswijk waar hij al gauw zijn eigen spuiterij aan huis begon, zelf fietsframes ontwierp, maakte en volledig zelf bouwde.  

Zijn eerste successen met zijn fietsen had hij met een dameswielerploeg Cremers Beton in 1981, een volledig team startte op zijn Empella's. Dat smaakte naar meer. Al snel wilde grote renners op zo'n felbegeerde Empella aan de start verschijnen. Zo zijn Bart Wellens, Zednek Stybar, Kevin Pauwels, Hanka Cupvernagel, Erwin Vervecken wereldkampioen geworden op Empella. De Boekelse Leontien Vermoorsel is zelfs haar wielercarrière begonnen op Empella. 

Tandems 1992 olympisch kampioen Ad Verhoeven en Alfred Stelleman Barcelona. 

Tijden veranderden zo ook in de wielerwereld. Grote sponsoren kaapten zijn renners weg en dat maakte een einde aan het tijdperk van zijn eigen wielerploeg. Tot voor kort had Ad zijn ideeënfabriek in de ijskast geplaatst. In 2018 begon het toch weer te kriebelen. Hij klom in de pen Empella Silver Fox kwam tot leven. Samen met Tim van Studio Antigif kwam een 5 tal fietsen tot stand. 

Afgelopen jaar Fem

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon